Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Προς τον εκπρόσωπο του Συνδυασμού ΄΄Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονιάς΄΄ 20-02-2014



Προς τον εκπρόσωπο του Συνδυασμού
΄΄Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονιάς΄΄

Θέμα : Απάντηση σε Πλαίσιο Προτεινόμενης Συνεργασίας

Σε απάντηση του από 9/2/2014 ΄΄Πλαισίου Προτεινόμενης Συνεργασίας΄΄ που διαβιβάσατε προς διαβούλευση στο Συνδυασμό μας σας γνωρίζουμε τα κάτωθι :


1.     Διατυπώνουμε καταρχήν την ικανοποίηση μας για το γεγονός της διατύπωσης κάποιων θέσεων από τον Συνδυασμό ΄΄Δυναμικό ΤΕΕ Δυτ. Μακεδονίας΄΄ ενόψει της αιτούμενης προγραμματικής συνεργασίας για την συγκρότηση της Διοίκησης (και μόνον) του ΤΕΕ ΤΔΜ.
Ουδέποτε στην προηγούμενη χρονική περίοδο από την ίδρυση του Συνδυασμού σας μέχρι σήμερα διατυπώσατε θέσεις που να αφορούν τον κλάδο των μηχανικών, τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, το ΤΕΕ ΤΔΜ. Πράγμα που αδιάψευστα επαληθεύτηκε από τον προεκλογικό σας λόγο (γραπτό και προφορικό).

2.     Οι θέσεις που αναφέρεστε δεν βρίσκονται στην κατεύθυνση και στη ΄΄λογική προώθησης λύσεων΄΄ όπως θέλετε να τις εμφανίζετε αλλά μάλλον στην διασφάλιση διαπαραταξιακού ΄΄ελάχιστου κοινού παρανομαστή΄΄ με μοναδικό στόχο την συναίνεση ενόψει της εκλογής των οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ ΤΔΜ. Και τούτο γιατί :
α. Δεν απαντούν στα στοιχεία που συνέχουν και στηρίζουν τον κλάδο των μηχανικών ήτοι : στο ασφαλιστικό, στα εργασιακά δικαιώματα, στην αλλοίωση και μετάλλαξη του φορέα έκφρασης και εκπροσώπησης σε ΤΕΕ.Α.Ε.. Επίσης δεν απαντούν στις τρέχουσες αντιεπαγγελματικές ρυθμίσεις και εξαγγελίες που προωθούνται από ΥΠΕΚΑ – Επιτροπή Ανταγωνισμού υπό την πλήρη αδράνεια του ΤΕΕ.
β. Δεν ορίζουν σαφώς το αντιπαραγωγικό θεσμικό πλαίσιο (που παράλληλα βιώνει καθημερινά ο κλάδος) και αποτελεί την κύρια αιτία της κρίσης που μαστίζει την περιοχή και την χώρα.
γ. Δεν κατονομάζουν την μνημονιακή διαχείριση της οικονομικής κρίσης από πιστωτές – εταίρους με τις πολιτικές της επιθετικής λιτότητας και εξανδραποδισμού των παραγωγικών δυνάμεων και δομών (εξανδραποδισμό που βιώνει ο κλάδος των μηχανικών). Παράλληλα δεν αναφέρουν τις πολιτικές που ανακυκλώνουν και επιτείνουν την ίδια την οικονομική κρίση.
δ. Η υστέρηση έναντι των προαναφερθέντων που εμφανίζουν οι θέσεις που διατυπώνονται από τον Συνδυασμό σας ασφαλώς ακυρώνει τον αιτούμενο επιχειρησιακό σχεδιασμό. Το ΤΕΕ ΤΔΜ μπορεί και πρέπει να αποκτήσει συλλογικό – κλαδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό ανάλογο των καθηκόντων και των υποχρεώσεων τόσο έναντι του κλάδου των μηχανικών, όσο και έναντι του συνόλου των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων της περιοχής. Προφανώς αυτό δεν μπορεί να γίνει με γενικόλογες διατυπώσεις, με υστερόβουλες εξαγγελίες και μισές αλήθειες.
ε. Τα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ ΤΔΜ οφείλουν να υπηρετούν τον συλλογικό – κλαδικό επιχειρησιακό – αναπτυξιακό σχεδιασμό που σαφώς όρισε και υπηρετεί ο Συνδυασμός ΄΄Ενεργοί Μηχανικοί Δυτικής Μακεδονίας΄΄. Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που προτείναμε είναι και παραμένει υλοποιήσιμος γιατί στηρίζει και στηρίζεται στις αστείρευτες δυνάμεις του κλάδου των μηχανικών.

3.     Προφορικά μας διαβεβαιώσατε ΄΄τον ενδεικτικό και όχι εξαντλητικό΄΄ χαρακτήρα των θέσεων του Πλαισίου Προγραμματικής Συνεργασίας. Αν πράγματι για εσάς προέχει ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας θέσεων που συνδιαμορφώνονται προκειμένου να επέλθει στέρεος επιχειρησιακός σχεδιασμός (σε βάθος τριετίας) τότε προς τι μονοσήμαντα ορίζετε την εκλογή του προέδρου Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ ΤΔΜ από την 1η παράταξη καθ’ όλη την διοικητική περίοδο 2014 έως 2016;
Αν πάλι έχουν κάποια σοβαρή αξία για εσάς οι θέσεις που διατυπώνετε στη βάση της ΄΄λογικής προώθησης λύσεων΄΄ γιατί παραμένει αδιαπραγμάτευτη η αναλογικότητα της θέσης του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής; Ποιο είναι το μείζον;
Υπενθυμίζουμε στο Συνδυασμό σας ότι βασικό αξίωμα της αλήθειας αποτελεί η διπλή πειστική απάντηση στο αντίθετο και αντίστροφο των προτεραιοτήτων που θέτετε και των θέσεων που διατυπώνετε.

Ο εκπρόσωπος του Συνδυασμού
Ενεργοί Μηχανικοί Δυτικής Μακεδονίας
Ντέλμας Κων/νος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου