Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα – Καταγγελία (το κείμενο δημιουργήθηκε και κατατέθηκε προς ψήφιση στην Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΤΔΜ τον Οκτώβριο 2012)



Σε μια περίοδο που εξελίξεις ορίζουν

·         Την πλήρη καταλήστευση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από την τρόικα, την Τράπεζα της Ελλάδος και την Attica Bank.
·         Την κατακόρυφη απομείωση συντάξεων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για τους ασφαλισμένους μηχανικούς.
·         Την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ασφαλισμένων στο ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ που πλέον υπερβαίνει το ίδιο το εισόδημα τους
η Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ ΤΔΜ προβαίνει στο ψήφισμα – καταγγελία που ακολουθεί :

1.     Καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο της Διοικούσας επιτροπής του ΤΣΜΕΔΕ και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Attica Bank Γαβρίλη Ιωάννη ως πρωτεργάτη της εντεινόμενης καταλήστευσης των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ.
Απορρίπτουμε τον ληστρικό εκβιασμό του Γαβρίλη Ιωάννη ΄΄για απαιτούμενα κεφάλαια που δεν επιδέχονται αναβολές και τροποποιήσεις΄΄ για συμμετοχή του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ στην επικείμενη αύξηση κατά 400 εκατομμύρια ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank.
Ζητάμε :
·         Την άμεση καθαίρεση του από το προεδρείο της Διοικούσας του ΤΣΜΕΔΕ.
·         Την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη.
·         Την άμεση αποκατάσταση των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ που δήθεν επενδύθηκαν με αλλεπάλληλες αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου της Attica Bank στην αξία κτήσης των μετοχών που κατέχει το Ταμείο.
2.     Καταγγέλλουμε την καταλήστευση των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από την Τράπεζα της Ελλάδος όπως κυνικά διατυπώνεται από τον ίδιο το Διοικητή της σε πρόσφατη επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΤΕΕ.


Ζητάμε :
·         Την άμεση κατάργηση του ληστρικού Ν 2469/1997 που επιβάλλει την δέσμευση και λεηλασία των αποθεματικών του Ταμείου από το Τραπεζικό Σύστημα.
·          Την πλήρη αποκατάσταση των αποθεματικών του Ταμείου στην αξία της ημερομηνίας δέσμευσης τους προσαυξημένη κατά τους νόμιμους τόκους με την άμεση καταβολή μετρητών.
3.     Καταγγέλλουμε τον πρόεδρο του ΤΕΕ Χρήστο Σπίρτζη για άμεση συνέργεια στο έγκλημα της καταλήστευσης των αποθεματικών του ΤΣΜΕΔΕ.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ γνώριζε, συναινούσε, συγκάλυπτε και μαζί με τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ παραπλανούσε για να συντελεστεί η μεγαλύτερη αναλογικά λεηλασία που υπέστησαν τα αποθεματικά Ταμείου στην σύγχρονη ιστορία της χώρας. Στάση που συνεχίζει μέχρι σήμερα προβάλλοντας ψευδείς και αίολες ΄΄αναλογιστικές μελέτες΄΄ εμπαίζοντας τους ασφαλισμένους μηχανικούς.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ δήθεν εναντιώνεται σήμερα στις παράλογες αυξήσεις εισφορών των ασφαλισμένων που επιβάλλονται με τον αντιασφαλιστικό Ν 3986/2011.
Στην ουσία υψώνει ένα προπέτασμα καπνού για να αποκρύψει την αμφίπλευρη λεηλασία των αποθεματικών του Ταμείου από την Τράπεζα της Ελλάδος και την Attica Bank.
Λεηλασία που σήμερα εντείνεται τελώντας εις γνώσιν του και αποτελεί την κύρια αιτία των αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών, της κατακόρυφης μείωσης των συντάξεων και των παροχών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η Τράπεζα της Ελλάδος οχυρωμένη πίσω από τον ληστρικό                      Ν 2469/1997, η ηγεσία του ΤΕΕ που στηρίζεται στην γνωστή συνδιοίκηση, η διοίκηση του ΤΣΜΕΔΕ που στηρίζεται στην καταλυτική συμμετοχή του ΤΕΕ σε αυτήν και το ΄΄μακρύ τους χέρι΄΄ η Attica Bank που ως μηχανισμοί λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία φρόντισαν όλο το προηγούμενο διάστημα να προετοιμάσουν γαι να υλοποιήσουν σήμερα τις πλέον αντιασφαλιστικές και κανιβαλικές ρυθμίσεις που γνώρισε ο κλάδος των μηχανικών και όχι μόνο.
Δεν είμαστε αφελείς.
Γνωρίζουμε τους μηχανισμούς της ακόρεστης και αδηφάγου λεηλασίας της χώρας που καταληστεύουν καθημερινά τα αποθεματικά του ταμείου μας.
Γνωρίζουμε τα πολιτικά τους ερείσματα στις Διοικούσες του ΤΕΕ και ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ.
Γνωρίζουμε ότι νομοτελειακά ένα είναι σίγουρο :
Πρώτα θα μας αναγκάσουν να πληρώνουμε μέχρι εξόντωσης (για να διατηρήσουμε δήθεν αυτά τα ελάχιστα που απέμειναν από την λεηλασία) για να μας τα πάρουν όλα στο τέλος.
Γνωρίζουμε ότι για όλους αυτούς που συγκροτούν το ενιαίο ληστρικό μέτωπο (τρόικα – Τράπεζα της Ελλάδος – Attica Bank – ηγεσία ΤΕΕ – διοίκηση ΤΣΜΕΔΕ) δεν αρκεί πλέον η λεηλασία των αποθεματικών του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ. Στο στόχαστρο τους βρίσκεται το ίδιο το εισόδημα των εργαζομένων μηχανικών. Σε αυτό στοχεύουν οι υπέρογκες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών.
Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας για να επιβάλλουμε :
  • Την πλήρη αποκατάσταση των αποθεματικών του ταμείου μας από τις κάθε είδους λεηλασίες που έχει υποστεί.
  • Την κατάργηση του ληστρικού Ν 2469/1997.
  • Την κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Ν 3863/2010,         Ν 3865/2010 και Ν 3986/2011.
  • Την αποδέσμευση του ΕΤΑΑ – ΤΣΜΕΔΕ από την Attica Bank.
  • Την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
  • Την αύξηση παροχών και καλύψεων.
  • Την χορήγηση επιδόματος ανεργίας κατά προτεραιότητα πρώτα στους κάτω της πενταετίας άνεργους μηχανικούς και στη συνέχεια στους υπόλοιπους άνεργους.
  • Την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μηχανικούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Την κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού μεταξύ ασφαλισμένων προ και μετά 31/12/1992.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου